měšťanský dům

Nárožní zděný omítaný jednopatrový dům, situovaný v severní frontě pravidelné zástavby Náměstí. Fasáda do Náměstí v přízemí prolomena dvěma půlkruhově zakončenými oblouky bývalého podloubí. Od patra oddělena kordonovou římsou. Patro prolomeno čtyřmi obdélnými okenními osami, lemovaných šambranami, s parapetními římsami, v parapetech geometrický obrazec mezi páskami, v suprafenestře obrazce na páskách, orámované pravoúhlou páskou. Střídání hrubé a hladké omítky na fasádě. Nad okny kordonová římsa, na ní štěrbinová obdélná půdní okénka vždy dvě nad okenní osou 1. patra, mezi nimi slepé čtvercové vpadliny. Nad nimi profilovaná korunní římsa na volutových konzolách. Krytina plechová. V interiéru dochována obdélná chodba, zaklenutá valeně s výsečemi. Prostor bývalého podloubí spojen s dalšími místnostmi v celistvý prostor. Zaklenuto dvěma poli valených kleneb s výsečemi. Z boční strany z ulice Křížkovského druhý vstup, za ním nástup na schodiště do patra. Nad mezipodestou zaklenuto valeně s výsečemi. V patře segmentové oblouky v chodbě.