měšťanský dům

Řadový zděný omítaný jednopatrový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele v západní části Křížkovského ulice. Sokl obložen kamenem. V ose pravoúhle zakončený vstup s dřevěnými dvoukřídlými dveřmi. Po stranách dvě obdélné okenní osy. Od patra přízemí odděleno kordonovou římsou. Patro prolamují tři obdélné okenní osy, lemované šambranami, sedící na společné průběžné podokenní římse. Nad okny korunní římsa. Fasádu završuje trojúhelný štít. Ve štítu obdélné okno. V interiéru mázhaus, klenutý valeně se styčnými výsečemi. Vlevo nástup na schodiště do patra, nadklenuto segmentově valeně, nad mezipodestami plackami. Vpravo v přízemí dlouhá místnost, klenutá valeně. V patře světlík, prostory plochostropé. Sklepy z lomového zdiva, klenuty valeně s výsečemi. Ve dvoře obdélná přízemní přístavba garáže, (původně se jednalo o chlév pro koně), zastřešená sedlovou střechou nízkého sklonu.