měšťanský dům

Řadový zděný omítaný jednopatrový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele v západní části Křížkovského ulice. Přízemí člení dvě obdélné, pravoúhle ukončené okenní osy, vpravo pravoúhle zakončený vstupní portál s pískovcovým ostěním, s nápisem: LETA P. 1609 JAN FONCVN ZS STAIN SPERKV W DOLNIM AE INGEDAINV. Nad portálem půlkruhový nadsvětlík. Od patra přízemí odděleno kordonovou římsou. V patře prolomeny tři obdélné, pravoúhle zakončené okenní osy, na podokenních římsách, lemovány šambránou. Nad nimi korunní římsa. Fasáda završena jednoduchým trojúhelným štítem. V interiéru vstup do mázhausu, klenutého valenou klenbou a jedním polem valené klenby se styčnými výsečemi s hřebínky. Po levé straně obdélná místnost, klenutá valeně s výsečemi. Fasáda dvorní s bedněným štítem. Ve dvoře vestavby garáží s rovnou střechou.