zámek

KP tvoří: Zámek, terasa a zahradní schodiště, park, zahradní pavilon, altánek (v SZ cípu), hospodářská stavení 1-6, ohradní zeď, brána, opěrná zeď, socha Flory. prostředí KP tvoří: provozní budovy 1,2, moderní socha v zahradě. Na místě zámku stával kolem roku 1420 dvůr křižovnického řádu. Nynější stavba byla zbudována roku 1880 statkářem Židlickým. Areál je uzavřen ohradní zdí, jejíž součástí je vstupní brána. Hlavní zámecká budova je zajímavě hmotově členěna - stojí na obdélném půdoryse se zvýrazněnými středními rizality a výraznou hranolovou věží v severozápadním nároží. Využití tesaných kvádříků a historizujících architektonických prvků (gotizující štíty s cimbuřími a věžicemi, obloučkový vlys, zubořez) dodává zámku romantizující ráz. Podobného ražení je i přilehlá rozsáhlá zahrada, která se směrem k zámecké budově zvedá v mírném stoupání. Zámecké zahradní průčelí vrcholí na ose terasou se symetrickým dvourameným schodištěm. V prostoru pod terasou stávaly dvě sochy - Herkules a Flóra. V současnosti je na místě jen Flóra, která je značně poničená. V jihozápadním rohu zahrady je situován pavilon s vyhlídkovou terasou. Součástí areálu jsou také hospodářské budovy se sedlovými střechami situované kolem zámeckého nádvoří.