městský dům

Objekt je situován v západní frontě ulice, spojující kostel a náměstí. Jedná se o částečně roubenou stavbu nepříliš běžné trojtraktové dispozice s obytným patrem v mansardové střeše. Roubené průčelí obytného patra se třemi téměř čtvercovými okny je předsazené na šest trámů a vytváří tak podloubí v přízemí. Střešní krytinu tvoří šindel. Jižní strana mansardy je otevřena obdélným vikýřem se sdruženými okny. K dvornímu průčelí se na S váže zděná přístavba. Na jihu navazuje na průčelí sloupková branka s branou, za domem dvůr se zděnou hospodářskou budovou. Předmětem ochrany je dům čp. 30 na příslušném pozemku. V prostředí kulturní památky se nachází sloupková branka s branou a hospodářská budova.