venkovská usedlost

KP tvoří: obytná budova (čp.20), stodola (severní část), chlévy (jižní část), brána prostředí KP tvoří: přístavba k obytné budově, terasa na dvoře, ohradní zeď Vlevo od vstupní brány do objektu je situována budova bývalých chlévů (původní segmentové klenby do pasů byly strženy při rekonstrukci v r. 2003). Z východní strany je areál uzavřen podélnou obytnou budovou při ulici Hloubětínské. Z jihu a z dvorní strany na ní navazuje novodobá přístavba jídelny. Na severní straně je připojen objekt bývalé stodoly, situovaný podélně k ulici Poděbradské. Původní interiér s průhledem do krovu byl změněn v přízemí oddělené od střešní vestavby s arkýři. Okna budov areálu jsou rámována plochými šambránami se zvýrazněnými středními klenáky. Střechy jsou většinou polovalbové, novodobě doplněné četnými arkýři a střešními okny.