krucifix s empírovým podstavcem

Objekt je situován severně od obce, při silnici na Seletice, na rozcestí s polní cestou, mezi dvěma lipami. Byl novodobě ohražen řetězem mezi kovovými sloupky; ohražení je pokáceno. Sestává z dvoustupňového empírového podstavce, umístěného na betonové podestě a jednoduchého železného křížku, pocházejícího patrně z 20. století. Ze srovnání se starší fotodokumentací (Evidenční list z r. 1969) vyplývá, že tento objekt nahradil kvalitnější železný křížek větších rozměrů. Zda tento starší kříž byl součástí původního objektu, je ovšem diskutabilní. Jako pravděpodobnější se jeví, že podstavec vynášel sochu, podobně jako na návsi ve Mcelích či v Seleticích. Podstavec je tvořen válcovým základem a vázou, která vynáší křížek. Předměten ochrany je empírový podstavec na příslušném pozemku.