pomník Karla Fürstenberka

Pískovcové sochařské dílo. Kruhový dvoustupňový podstavec. Na něm excentricky umístěný čtyřboký podstavec se soklíkem a římsou. Na jeho nárožích čtyři beraní lebky. Na přední straně květinový feston. Na podstavci stojící urna s profilovanou nohou na čtvercové podstavě. Víko profilované s hvězdicovitě rozloženými listy a zploštělou koulí nahoře. Na přední straně plastický erb, nad ním vévodská koruna s pláštěm. Štít s orlicí, lem meandrový, kolem řetěz s křížem. Dole vojenské symboly. Za urnou stojí miska s ohněm (Věčné světlo). Na levé straně urny splývající draperie až na kruhový podstavec. Vpravo stojící anděl opásán splývající draperií, přehozenou přes pravou ruku, která drží před nohou urny vavřínový věnec. Pokrčená levá ruka drží ratolest (ruka chybí). Hlava se stáčí k víku urny. Na čtyřbokém podstavci zpředu břidličná (?) deska přerušená festonem s rytým německým nápisem. Na zadní straně ve vpadlém poli se seříznutými hranami deska s vyrytou německou básní, břidličná (?). Předmětem ochrany je pomník na příslušném pozemku.