boží muka - výklenková kaplička

Stavba boží muky na čtvercovém půdorysu je členěna přízemní podezdívkou a ve vrcholu zakončena fabionovou římsou, nad niž vystupuje v přední i zadní části atikový trojúhelný štít, nesoucí sedlovou střechu. Na vrcholu atikového štítu přední části je umístěn latinský kovaný kříž s profilovaným ukončením ramen. Na čelní straně je boží muka otevřena vysokou a hlubokou segmentově profilovanou nikou završenou konchou, v níž je umístěna sádrová socha Madony s Ježíškem výrazného kontrapostu s vahou na levé noze s vytalčeným kolenem pravé nohy. Prostovlasá oděna v dlouhý šat s pláštěm, který ji halí od levého boku spadá v trubkovitých záhybech, od pravého boku se v záhybech obtáčí kolem klína a spadá v lomených kubizujících formách řas a lemů. Maria drží oběma rukama na levém boku Ježíška sedícího s rozpaženýma rukama otevřené náruče a upřeným pohledem před sebe. Nika je kryta jednotnou dvoukřídlou výplní v jednotící zárubni. rozměry: základna cca 1,2 . 1,2 m, výška cca 3,5 m materiál: cihlové zdivo, omítky, krytina - pálená taška