kostel sv. Barbory

Podélná jednolodní stavba s odsazeným trojboce ukončeným kněžištěm, k jehož východní zdi přiléhá stará sakristie s oratoří v patře, k západní zdi nová sakristie. Loď obdélného půdorysu se zkosenými rohy a zaoblenými kouty a s hranolovou věží předstupující v ose jižního průčelí (po boku věže točité schodiště a kaple). Fasády členěné vpadlými výplněmi, prolomeny okny se segmentovým záklenkem. Věž členěna lizénovými rámci, římsou. Střední věžní část hlavního průčelí kostela tvoří nevysoký rizalit. V ose portálu oválné okno v šambráně s klenákem. Vstup do kostela podvěžím. V kněžišti i lodi pruské klenby; v lodi dosedají klenební patky na přízední polopilíře s římsovými hlavicemi; v jižní části lodi hudební kruchta.