socha sv. Jana Nepomuckého

Na dvoustupňové čtvercové základně čtyřboký sokl, ve spodní části vydutý. Po stranách ve střední části ryté rámy s nápisy. Nápis na přední straně: O VÍTĚZI Z NEPOMUKU / STAVU SVÉHO MUČEDNÍKU / ACH USLYŠ NÁS NÁŠ VROUCNÝ HLAS / V SLAVNÉ PAMĚTI TVÉ JMÉNO / BUĎ V NEBI PŘÍMLUVČE NÁŠ Nápis na pravé straně minuskulní: Postaven / a obnoven / nákladem obččanů ZLECHOVSKÝCH / v měsíci červnu / 1885 Nápis na levé straně maiuskulní: KE CTI NEBE / SKEHO PANA / TOHOTO SV / ATECHO JANA / POSTAWITI / DAL PAWEL / DUDEČEK / 1733 Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní podnož světce v lehce podživotní velikosti v kontrapostu s lehce vytlačeným pravým kolenem. Světec oděn v kanovnické roucho s biretem na hlavě, za hlavou železná obroučka s pozlacenými hvězdami. Ruce drží diagonálně, k levému rameni směřující kříž. Hlava vzpřímena, lehce pootočena k levému rameni.