kostel sv. Dionýsia

Barokní orientovaná centrála s prodlouženou střední osou o západní a východní prostory sakristie a podvěží. Kostel je umístěn na návsi, uprostřed obce. Zdivo lomové, omítané. Plášť stavby odpovídá vnitřnímu prostorovému uspořádání. Ústřední prostor lodi má zaoblená nároží s oválnými okny s plochými šambránami, ve středu jižní a severní strany jsou prolomena segmentem uzavřená okna s plochými šambránami. V nárožích lisény nesoucí hlavní římsu. Podvěží je v bočních fasádách hladce omítáno, západní hlavní průčelí je v omítce bosované, na bosáží dvojice toskánských pilastrů nesoucích kladí a hlavní římsu ukončenou trojúhelníkovým frontonem. Mezi pilastry v přízemí pravoúhlý portál, nad ním velké segmentové okno se segmentovou nadokenní římsou. Za frontonem nástavba čtyřboké věže, v nárožích s toskánskými pilastry nesoucími segmentové zvlněné římsy. Na římsách střecha ve tvaru nízkého kužele. Ze tří stran mezi pilastry vysoká obdélná okna ukončená půlkruhem, nad nimi hodinové ciferníky. Východní presbyterium má jednoduché členění fasády toskánskými pilastry v nárožích, přiléhající sakristie je vně bez architektonického členění. Jižní vchod má pravoúhlé kamenné ostění. Nad lodí stanová střecha, nad presbyteriem a nižší sakristií poloviční valba. Krytina nad věží plechová, ostatní tašková.