nemocnice jezuitská a lékárna

Jednopatrová budova na nároží ulice Balbínovy a ulice Fortny, na západní straně se stýkající se severním křídlem semináře čp. 26. Průčelí do ulice Balbínovy i do ulice Fortny jsou hladce omítaná, horizontálně členěná pásovou římsou. Okna obdélná s kamenným ostěním s uchy v horních rozích, hlavní portál ve středu jižního průčelí je pravoúhlý, kamenný, v horní části s uchy a se spirálovým motivem místo kapek. Střecha valbová. Zachovalá dispozice a fasády, vnitřek upravován po roce 1778, kdy byly vkládány rovné stropy. Účelu nemocnice a lékárny sloužila budova do roku 1782, poté zde byly zřízeny byty, v roce 1849 dívčí škola a od roku 1867 slouží opět bytovým účelům. Poslední adaptace v roce 1958.