měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům o čtyřech okenních osách umístěný mezi domy čp. 90 a čp. 92. Průčelí: v přízemí dvě arkády podloubí o širokých stlačených obloucích. Patra, oddělená od přízemí kordonovou římsou, jsou členěna v každém patře čtyřmi obdélnými okny s klasicistními šambránami, jejichž konzolky nesou v I. patře frontony mezi sebou spojené, v II. patře rovné nadokenní římsy. Nad vysokou hlavní římsou sedlová střecha, v ní střešní nástavba. Dvorní zástavba zcela bez hodnot. Z gotické stavby zbyly pouze sklepy svým rozvržením nesouhlasící s hlavní stavbou. Dům - zachoval dispozici, klenby podloubí a klenby místností přiléhajících k podloubí. V pozdním empíru kolem roku 1840 a nejspíše za účasti J. Opolzera byl upraven zadní trakt s plackovými klenbami a sloupovým schodištěm a dům obdržel fasádu obdobnou dnešní fasádě sousedního domu čp. 90. Druhé patro nastavěno roku 1874 stavitelem Josefem Pluhařem a tehdy upraveno průčelí. Novodobé adaptační úpravy z roku 1930.