vodárna

Dvoupatrová hranolovitá stavba o čtvercové základně (cca 5x5 m). Postavena ze smíšeného omítaného zdiva (zašedlá barva omítky), architektonické prvky pískovcové (ostění dveří). Fasáda hladká, horizontálně členěná ve výši přízemí obvodovou profilovanou římsou, ukončená pod střechou hlavní profilovanou římsou. Střecha stanová, břidlicové tašky. Fasáda zdobena vždy v každém patře ve středové ose stran ozdobami v podobě bosovaného zdiva, vyškrábanými ve fasádě kolem okýnek, které jsou z větší části zazděny a pouze naznačeny ve vrchní fasádě, Severní strana - do přízemí vstup dveřmi s pravoúhlým kamenným ostěním, v obou patrech malé okénko s drátěnou sítí. Východní - není žádné okénko, pod římsou umístěny sluneční hodiny. Jižní strana - zde jedině je možný vstup do sklepa dveřmi částečně zavezené terénem, jež mají pravoúhlé ostění pískovcové, vlevo je umístěno okno taktéž částečně v terénu obloukovitě ukončené, zamřížované bez skla. V prvním a druhém patře v ose jsou umístěna malá okénka s drátěnou sítí. Západní strana - umístěno okénko obdélníkově vybourané v době po poslední opravě budovy s delší osou horizontálně položenou, nezaslepené. Sklep s valenou klenbou, omítaný, smíšené zdivo.