socha sv. Jana Nepomuckého II na podstavě

Pískovcová skulptura v parčíku při kostelu sv. Jakuba Většího, na JV od něj, naproti bývalé škole. Sokl (výška spodní části soklu cca 180 cm, v nejširší části sokl o stranách cca 50 a 70 cm) hranolový, vespod se hranol s vybranými rohy zužuje odstupněný konvexním ústupkem. Navazuje nejvyšší hranol soklu, opatřený na čelní stěně reliéfem korunované panny Marie s Ježíškem na oblaku v ornamentální kartuši s palmetou ve vrcholu. Na stranách plochá zrcadla, svrchní a spodní strany prohnuty vzhůru. Tento hranol půdorysu kříže, boční krátká ramena dole i nahoře se rozšiřující, utvářena jako voluty. Na nejspodnějším hranolu soklu nápis. Hlavní římsa, zpředu vzedmutá, členěna obloučkovým vlysem, vprostřed dvěma drobnými volutami. Na ni dosedá nevysoký hranol, výše esovitě se volutami zužující útvar, na čelní stěně s florálním ornamentem, dále římska, na ní nízký hranol. Na něm stojí samostatná figura světce – prostovlasý, jinak v tradičním ikonografickém podání, splývavém rouchu, s krucifixem v levici, hlavou nakloněnou k levému rameni, pravou rukou v s roztaženými prsty odtaženou od těla ve výši pasu.