venkovský dům

S malou zahrádkou před štítovým průčelím, za zadním traktem oploceno od vedlejšího objektu laťkovým plotem. Materiál: dřevěný roubený, zpevnění stěnovými kleštinami (v průčelní stěně čtyři, v boční zleva od štítu tři). Dispozice: štítová orientace, jednotný dům. Typ: dům severovýchodních Čech, přízemní, roubený, chlévního typu. Vnější popis: střecha sedlová, konstrukce krovu . dvojitá stolice stojatá hambalkové soustavy, krytiny - eternitové šablony, roubení - natřené trámy na hnědočerveno, olíčení spár bílé, podezdívka - pískovcová, natřená na modrošedo, zápraží . pískovcové kvádry, ke vstupním dveřím vedou tři schody, dveře - zleva od štít. průčelí vstupní: současné výroby, jednokřídlé, v horní části prosklené, na konci objektu v přístavku, který je nový, jedny dveře jednokřídlé, současné výroby. Zprava od štít. průčelí asi z 1/2 směrem k zadnímu traktu větší přístavek a v něm jedny dveře jednokřídlé. Okna - ve štítové průčelní stěně tři dvoukřídlá s jednou vodorovnou příčkou, dřevěnou profilovanou podokenní římsou, kolem s bedněným orámováním, zleva od štítového průčelí - dvě okna jako v průčelí, jedno okno trojdílné s podokenní profilovanou římsou a dřevěným ostěním. V přístavku jedno okénko železné v horní části do půlobloučku a předělené příčkami do osmi tabulek a jedno okno železné rovné s rozčleněním tabulek do devíti polí. V přístavku zprava od štítového průčelí větší okno vyplněné luxferovými cihlami. Štít průčelní (lomenice): jehlancový kabřinec pokryt eternitem, celý štít je pobit eternitovými šablonami střídavě v barvách červené a šedé, v horní části (půdní)jsou umístěna dvě obdélná okna bez příček. Zadní štít - opět použity eternitové šablony, natřené na hnědočerveno a bílo, přízemí tvořeno svislým dřevěným bedněním.