sloupová boží muka

Volně stojící v prostranství tzv. Malého náměstí. Materiál pískovec, barva kamene světlá. Čtvercový sokl, 5 x 0,5 m. Na hranolovitém podstavci s profilovanou římsou, nad nímž je umístěn vysoký štíhlý dřík (sloup) ve vrcholu s kaplicí. Podstavec sloupu je tvořen: ze soklu o čtvercovém půdorysu hrubě opracovaný, na němž je umístěn hranolovitý nízký dřík podstavce v přední části v rámečku s nápisem. Dřík je zakončen nízkou profilovanou římsou, nad níž je umístěna patka sloupu - o čtvercovém půdorysu přecházející do kruhu. Dřík sloupu je vysoký štíhlý: 3 m vysoký a ukončený kaplicí. Kaplice o čtvercovém půdorysu ukončena stanovou stříškou, nad níž je umístěna koule s kovovým křížem. Ve čtyřech stranách kaplice jsou umístěny malby světců na plechu: v přední části - P. Marie s Ježíškem, v levé boční části - světec v dlouhém plášti (sv. Petr?), v pravé boční části - světec s berlou a v ornátu, na hlavě mitru (sv. Norbert z Xanten?), v zadní části - dva světci, jeden s berlou, druhý bez ní a bez ornátu (sv. Cyril a Metoděj?).