kostel sv. Prokopa

Jednolodní orientovaná podélná stavba uprostřed hřbitova obklopeného kamennou zdí. Zdivo lomové, omítané. Kostelní loď se strmou sedlovou střechou s vížkou sanktusu uprostřed hřebene, na východě polygonem uzavřený presbytář s opěráky v nárožích a strmou valbovou střechou, k němu na severu přiléhá obdélná sakristie s pultovou střechou. Všechna průčelí jsou hladce omítaná a mají více vrstev omítek. V západním průčelí v nárožích kvádrové opěráky s pultovými stříškami, stejný opěrák na jihovýchodním nároží lodi. Západní vchod s kamenným gotizujícím ostěním a lomeným obloukem, pod ním v líci dvoukřídlé dveře s barokními závěsy. Pod úrovni hlavní římsy ve vpadlině kvadrilob okénka, ve štítě při vrcholu štěrbinové okénko. Ve východní části severní zdi je prolomeno okno o lomeném oblouku s kružbou na střední prut, v jižní fasádě lodi při presbyteriu obdobné okno s plaménkovou kružbou, západně od něj na kruchtu malé hrotité okno bez kružby. Presbyterium osvětlují tři hrotitá okna v hlubokých špaletách s jednoduchými kružbami na střední prut. Uprostřed jižního průčelí je zazděný původní vstup do kostela s nižším, nejspíše půlkruhovým portálem Ve východním průčelí sakristie pravoúhlý neprofilovaný portál s novodobou mříží, nad ním úzké lomené okno zasklené do šestihránků. Všude pískovcový sokl, hlavní římsa pískovcová, profilovaná. Na střeše lodi oplechovaný oktogonální sanktusník s lucernou a bání. Na průčelích nepatrné zbytky gotických omítek a další vrstvy omítek baroka a 19. století. Krytina tašková.