krucifix

V okrajové části obce na obdélné izolované základně čtvercového půdorysu ukotven dřevěný kříž s povrchovou řezbářskou úpravou svislého i vodorovného břevna. Spodní část svislého břevna pod křížením je členěno na dvou úrovních jednoduchými římsami. 4elní strana je členěna reliéfy motivů mučících nástrojů z pašijových scén v počtu kladiva, trojice hřebů, žebříku a kromě toho i úponků vinné révy s hrozny. Nad spodní římsou je v reliéfu proveden letopočet 1874. Nad druhou římsou je v křížení umístěn plechový profil s malbou korpusu Krista prověšených paží s tříčtvrtečním natočením těla vpravo a mírně pokrčených nohou v kolenou. Hlava se v mírné předklonu natáčí k pravému ramenu. Bederní rouška diagonálního řazení řas je uvázána v uzel na pravém boku. Z pravého boku z rány stéká v proudu krev, zachytávaná do kalicha, neseného letícím andělem, podaném z profilu proporčně výrazně podživotní velikosti. Zakončení ramen kříže je ukončeno trojlistem a kryto půlkruhovou plechovou stříškou s profilací čel. Na horním konci svislého břevna je umístěna nápisová blána s písmeny I N / R I. rozměry: břevno cca 0,2 . 0,2 , výška cca 3,5 - 4 m materiál: dřevo, plech, cement, polychromie