socha sv. Petra z Alkantary

Na vysoké čtvercové základně se skoseným nárožím mohutný konkávně tvarovaný sokl se čtyřmi volutovými křídly na nárožích. Stěny soklu členěny rámy, na přední straně v rámu maiuskulní nápis: SV.PETŘE Z ALKANTARU ORODUJ ZA NÁS Sokl ukončen vyloženou římsou, na ní čtvercová podnož se sochou světce v životní velikosti. Světec oděn v mnišské roucho s růžencem u pravého boku. Přes rameno přehozen krátký plášť sepjatý na hrudi, kryjící obě ramena. Po levém boku světce jednoduchý kříž z kmene stromu. Světec objímá břevno kříže levou paží. Pravá ruka pokrčena v lokti, drží kruhový medailon. Hlava zakloněna a pootočena k levému rameni. Tvář s plnovousem, za hlavou paprsková gloriola ve tvaru hvězdy. Materiál: kámen, sokl omítnut