kašna

Na čtyřstupňové kruhové základně vyrovnávající svažitý terén se nachází vodní nádrž krohového tvaru. Tato je jednoduchá, bez profilování, pouze v horní části vyžlábnutá obruba. Uprostřed nádrže čtyřboká základna završená vyloženou římsou, na ní sokl na čtyřboké základně směrem nahoru se konávně zužující se zkoseným nárožím. Stěny soklu zdobeny rytými rámy, na přední straně mauiskulní nápis s chronogramem: sanCte patrone teMporaLIter et Coeterne ConserVa broDenses - 1756. Na podnoži socha světce v životní velikosti v kontrapostu, levé koleno vytlačeno. Světec oděn v šat římského vojína s přilbou a chocholem na hlavě. Přes levou paži má přehozen plášť. Pravá pozdvižená a v lokti zlomená ruka drží žerď s praporcem. Levá, mírně pokrčená ruka drží vědro, z nějž vytéká kamenná voda. Po levé straně světce orel s rozepjatými křídly, po pravé putti s nataženou pravicí, levicí se přidržuje ucha vědra. Za postavou mlýnské kolo přikryté cípem pláště.