městský dům

Jenodpatrová nárožní budova na půdorysu písmene L s přilehllým dvorem. Fasády jednoduché, pouze na nárožích vertikálně členěny lizénami, horizontálně odděluje jednoduchá římsa přízemí od prvního patra. Fasáda do ulice v přízemí původně prolomena na levé straně portálem s kamenným ostěním a neúplným trojúhleníkovým frontonem. Na překladu portálu nápis s chronogramem sVb paVLo haIek prImate LoCID eornata - tedy 1713. Dnes na portál zazděný, na jeho místě pouze okno. Dnes vchod na pravé straně. V prvním patře 7 pravoúhlých oken s lištou a ušima. Mezi druhou a třetí okenní osou městský znak a nápis: Nadační dům král. města Uh. Brodu. Korunní římsa s triglyfy a kapkami. Fasáda směrem ke kostelu na nároží členěna lisénami, má v přízemí 2+4+3 okenní osu, okna pravoúhlá s lištou a ušima. V přízemí 3 pravoúhlé vchody. Přzemí odděleno od patra jednoduchou kordonovou římsou. V patře 11 okenních os, okna pravoúhlá s lištou a ušima. . Korunní římsa nese střechu valbovou. V interiéru v přízemí místnosti zaklenuty valenými klenbami s vytaženými hřebínky, první patro plochostropé.