měšťanský dům zv. Panský

Jednopatrová nárožní budova na půdoryse písmena L s přilehlými budovami a dvorem. Západní uliční fasáda členěnavelkým podloženým pilastrovým řádem s kompozitní hlavicí, které vytvářejí 8 polí fasády. V přízemí jsou tato pole vyplněna 2+vstup+2+2+2+2+vstup+2 okenními osami, v patře potom každé pole vyplněno dvěma okenními osami. Okna pravoúhlá se šambránou a s parapetní a nadokenní římsou. Vjezdy s patníky zaklenuté stlačeným obloukem s profilovaným ostěním s klenákem ve vrcholu. Vjezd flankván podloženými pilastry s římsovou hlavicí, nad vjezdem segmentově vypjatá zalomená návojová římsa. Nad vjezdy erby s korunami. Boční uliční fasáda členěna pouze nárožním pilastrem s římsovou hlavicí a několika lisénami. Fasáda hladká s 3+1slepou+2+1slepou+1+1slepou+2+1slepou okenní osou, okna pravoúhlá s lištou a parapetní a nadokenní římsou. První patro stejné okenní osy jako přízemí, pouze všechna okna proražena. Profilovaná korunní římsa nese střechu zvalbenou. Dvorní fasády jednoduché, s pavlačí, v jižní části částečně zachován renesanční arkádový dvůr. V interiétu místnosti v severní části přízemí zaklenuty zrcadlovými klenbami, chodba pruskými klenbami na pasech. Chodba a místnosti v jižní části domu zaklenuty křížovými klenbami s vytaženými hřebínky. V chodbě zachována dvě pískovcová ostění s renesanční profilací a štítky na znaky. Místnosti v patře plochostropé.