radnice

Jednopatrová nárožní budova s nádvořím na půdoryse obdélníku s věží v ose západního průčelí. Západní průčelí horizontálně členěno soklem, kordonovou římsou dělící přízemí od prvního patra a korunní římsou pod sedlovou střechou. V ose průčelí trojúhleníkový ořímsovaný fronton, v němž erb města. V přízemí 2+2 okna s kamennou šambránou a parapetem. Na severním nároží a mezi severními okny odkryty opracované kameny ze starší stabvy. Na ose prolomen půlkruhový portál kamenným ostěním a s klenákem ve vrcholu. V prvním patře 2+2+2 okna, přičemž prostřední okna sdružená ve výraznější kamenné šambráně. Okna po stranách taktéž v kamenné šambráně. Věž třípatrová. První patro pouze s lysénami na nárožích, odděleno od druhého patra dvěma kordonovými římsami. Ve druhém patře po stranách proraženo pravoúhlým oknem s kamennou šambránou a nad nimi trojůhlené frontony. Západní okno slepé, v něm postava černouška tahajícího za provaz zvonu.Ve vrcholu frontonu hodinové ciferníky zasahující až do kordonové římsy oddělující druhé a třetí polopatro. Na nárožích lisény. Ve třetím polopatře proraženy na všech stranách oválná okénka s rámem a klenákem ve vrcholu. Rámováno lisénami. Zavrženo nízkou čtřbokou hlemou. Na ní kamenná socha spravedlnosti. Po rozích hodinového ciferníku letopočty 1702, 1715, 1726, 1958. Severní fasáda jednodušší s 5+2+2 okny v přízemí s prolomenými výklady, s kordonovou římsou oddělující přízemí a první patro. Ve východní straně proražen průchod na radniční nádvoří. Na západní straně ve stěně odkryt oblouk z opracovaných kamennů patřících k předchozí stavbě. Na nádvoří hladné fasády, přistaven prosklený výtah na přelomu 20. a 21. století. V interiéru přízemní místnosti zaklenuty křížovou klenbou. V jedné místnosti zachován kamenný svorník s rozetou. Schodiště zaklenuto valenou klenbou. Zachováno několik kamenných dveřních ostění. Místnosti v patře plochostropé.