měšťanský dům

Řadový jednopatrový dům na obdélném půdoryse s přístavbou do dvora. Přední dům s dispozicí na principu podélného dvoutraktu s postranní hloubkovou chodbou, za níž ve dvorním traktu situováno dvouramenné cśchodiště do patra. Východní průčelí do náměstí horizontálně členěno soklem, přízemí podélně bosováno, odděleno od prvního patra profilovanou kordonovou římsou. Korunní římsa obloučková s lunetami, nad ní nízká atika a na ní volutový dvoupatrový štít. Přízemí prolomeno jedním pravoúhlým vchodem a dvěma výklady. V prvním patře tři okenní osy oddělené pilastry s římsovou hlavicí. Okan se šambránou s ušima, nad nimi nadokenní římsa a pod nimi průběžný parapet. Pod parapetem každnému oknu odpovídá jedna prolamovaná kazeta. Volutový štít prolomen dvěma pravoúhlými okenními otvory, nad nimiž dekorativní oblouky, po jejich stranách probírané pilatry s ionskou hlavicí. Zakončen segmentovým mušlovitým nástavcem ve vrcholu s jehlancem. Dvorní průčelí domu a patrové dvorní křídlo má hrubou nástřikovou omítku. Přední dům s podélnou sedlovou, dvorní křídlo s pultovou střechou. Interiéry plochostropé.