kostel sv. Petra a Pavla

V prostoru hřbitovního okrsku umístěn jednolodní orientovaný farní kostel sv. Petra a Pavla. Stavba s lodí obdélného půdorysu, navazující odsazenou částí obdélného presbytáře s rovným závěrem je doplněna čtyřbokou věží vystupující v rozsahu zvonicového patra nad průčelím. Hladká fasáda je zakončena profilací vyložené korunní římsy. Hlavní jednoosé průčelí je prolomeno v přízemí pravoúhlým vchodem v pravoúhlém ostění, přístupném pěti schodišťovými stupni. V ose nad ním je prolomeno pravoúhlé okno segmentového zaklenutí v mělké lištové šambráně. Průčelí je zakončeno ořímsovaným lichoběžníkovým štítem, nad nímž v prostoru fasády věže je prolomeno okno lunetového tvaru. Hladká fasáda vystupujícího tělesa čtyřboké věže je děleno úsekem kordonové římsy, oddělujícího zvonicové patro, otevřené na čtyřech stranách velkými pravoúhlými okny segmentového zaklenutí. osazených dřevěnými žaluziemi. Boční hladká fasáda lodi je členěna čtyřmi okenními osami. První osa s pravoúhlým oknem je zaslepená, pod nímž v ose je prolomeno pravoúhlé segmentově zaklenuté okno. Následující tři osy člení segmentově zaklenutá pravoúhlá okna. Na jižní straně lodi je v třetí okenní ose prolomen pravoúhlý vchod s kamenným ostěním. Stěny kněžiště jsou členěny přízedními zděnými opěrnými pilíři a prolomeny ve třech okenních osách segmentově zaklenutými pravoúhlými okny v závěru pak v jedné okenní ose prolomeno kruhové okno. Na jižní straně je k presbytáři připojena přízemní sakristie na čtvercovém půdorysu, pročleněná jedním pravoúhlým vchodem a dvěma okenními osami s pravoúhlými okny nad sebou. Vnitřní prostor lodi je plochostropý, v navazujícím prostoru kněžiště je jedno pole valené klenby s vytaženými hřebínky a konchou na výsečích. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu nad závěrem zvalbenou. Zvonice kryje vysoká čtyřboká stanová helmice, zakončená kovaným latinským křížem. materiál: cihlové zdivo, kámen - pískovec,omítka, krytina - pálená taška, plech, eternit