socha sv. Jana Nepomuckého

Výškově odstupňovaný sokl je centrálně osazen na izolovaný základ čtvercového půdorysu. Na přízemní pravoúhlou patku navazuje hranolový dřík s vykrojeným nárožím a ve vrcholu zakončený profilací vyložené deskové římsy. Na zadní straně dříku je sekaný nápis iniciál a letopočtu: M : B 1747. Nad římsou na nízké podnoži je umístěna socha světce ustáleného ikonografického pojetí v trojdílném kanovnickém rouchu s biretem a hvězdnou svatozáří na hlavě. Svatý Jan Nepomucký v mírně podživotní velikosti je pojednán v konstrapostu s vahou na levé noze a vytlačeným kolenem pravé nohy. Horní polovina těla se vytáčí vpravo s pootočením hlavy stejným směrem při zachování vodorovného pohledu. Pokrčená pravice drří v horizontální poloze kříž s korpusem Krista. Levice podél levého boku přidržuje kleriku. rozměry: sokl cca 0,8 . 0,6 m, výška 3 m materiál: kámen - pískovec