městský dům

Jednopatrový zděný dům obdélníkového půdorysu, krytý sedlovou střechou s eternitovou krytinou. Architektonicky je nejhodnotnější průčelí do ulice, které je zdobeno ve střední části rizalitem a zaoblenými rohy. Další zdobné prvky jsou na průčelí kolem oken. V přízemí jsou to kamenná ostění, v patře maltová. Okna po stranách rizalitu (vždy po dvou) v patře jsou dále přizdobena zvlněnými sloupky, navazujícími na vodorovný pás na omítce, probíhající mezi přízemím a patrem. Vchod do domu je pouze ze severní strany a původně byl opatřen oplechovanými okovanými dveřmi, nyní běžnými dveřmi sériové výroby. Okna na severní a jižní straně mají po čtyřech osách, v průčelí, v průčelí šest. Jsou členěna do čtyřech tabulek, bohužel dvě okna v přízemí vlevo jsou novější a mají členění pouze jedním svislým sloupkem. Hlavní římsa nad průčelím je silně profilovaná a nad střední částí domu vypjatá do oblouku.