socha sv. Jana Nepomuckého

Na obdélné základně čtyřboký sokl rozšířený bočními pilíři do výše poloviny soklu ukončenými vyloženou římsou, na ní spočívají tvarovaná křídla. Stěny soklu členěny rámy s ujmutými rohy, na přední straně oválná vpadlina s maiskulním nápisem: SV. IANE OBNOVENO NÁKLADEM FARÁŘE ONDŘEJE LÁTALA 1900 Nápis vzadu: NEPOMVS KI OPATRVG PRED HANBV VSSECKI M : A : S : P : D A : D : 1723 Sokl ukončen mohutně vyloženou římsou, na ní na tvarované podnoži socha světce v mírně podživotní velikosti, levé koleno vytlačeno. Světec oděn v kanovnické roucho s biretem na hlavě. Levá ruka pokrčena drží diagonálně položený kříž, pravice přidržuje břevno kříže s mučednickou ratolestí. Hlava mírně zakloněna a pootočena k levému rameni, pohled vzhůru, kolem hlavy obroučka z hvězd. Tělem probíhá mírný esovitý pohyb. Materiál: kámen – pískovec