boží muka

Na krychlové základně na přední straně ve vysokém reliéfu lebka se zkříženými hnáty. Na podnož nasedají čtyřboká ořímsovaná boží muka, do poloviny členěna kanelovaním, druhá polovina s mírným ústupkem má stěny hladké, na přední straně v rytém rámu rytý třířádkový nápis: CLOWIECZE PAMATVG NA SMRT Na bočních stranách vpravo plastický kříž, vlevo iniciály I H S. Pilíř ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní spočívá čtyřboká kaplička, členěna ze tří stran mělkými nikami, na přední straně završena mušlí, flankována dvěma polosloupky, na bočních stranách se zkosenými rohy. Na zadní straně kapličky kříž. Pod kapličkou na zadní stěně v plastickém rámu letopočet 1 6 8 7. Kaplička ukončena vyloženou profilovanou římsou, na ní kříž s patkou prohloubenou mělkou půlkruhově zaklenutou nikou. Ramena kříže ve tvaru trojlistu, v místě křížení reliéfní trnová koruna. Nad korunou nápisová blána I N R I Materiál: kámen