výklenková kaplička

Za obcí při polní cestě do Hradčovic situována drobná stavba poklony. Stavba čtvercového půdorysu v příkrém svahu je opatřena izolovaným základem s betonovým okapovým chodníkem rozsahu cca 0,4 m. Hladká fasáda je členěna nárožní lizénou . Průčelí je prolomeno hlubokou pravoúhlou nikou segmentového zaklenutí a půlkruhového profilu, v ploše uzavřenou železnou mříží v zárubni. Na nárožních lizénách spočívá profilovaná vyložená desková římsa, nad nikou segmentově vypjatá. Římsa ve vrcholu nese protáhlý tvarovaný štít s konvexním vypnutím spodní části v rozsahu přibližně dvou třetin výšky. Štít ve vrcholu přechází v čtyřbokou lucernu, prolomenou na čtyřech stranách menšími pravoúhlými nikami a zakončené nízkou stanovou střechou, ve vrcholu s kovovým tepaným dvouramenným křížem. rozměry: cca 1,5 . 1,5 m, výška cca 3 - 3,5 m materiál: smíšené zdivo, omítka, zděná střecha