městský dům

Městský řadový dvoupodlažní dům s atikovým patrem. Objekt renesančního založení, přestavěný na konci 18. století. Přední část dispozice byla upravena po zrušení podloubí v polovině 19. století. Fasáda ve stylu Art Deco pochází z 20. let 20. století. Z nejstarší stavební etapy se dochovaly sklepy a část obvodového zdiva. Průčelí je čtyřosé, v přízemí se dvěma pravoúhlými vstupy. Ve zbývajících dvou osách jsou pravoúhlé výkladce. Výplně jsou dřevěné. Patro domu odděluje kordónová římsa s vlysem, ve které je písmomalířsky napsáno označení provozovny. Na římsu dosedají pilastry se stylizovanými hlavicemi, nesoucími korunní kladí. Mezi pilastry jsou mělké slepé arkády rámující v celé výšce okenní osy. Okenní výplně jsou dřevěné. V patře jsou okna členěná do tvaru latinského kříže a v atikovém patře jsou podélná okna, dvoukřídlá, členěná kosočtverci. Barevnost oken je tmavě hnědá. Barevnost fasády je dvoubarevná s rozlišením plochy fasády a štukových prvků, které jsou v bílé barevnosti.