výklenková kaplička

V prostoru za hřbitovem za obcí situována drobná stavba poklony. Objekt na čtvercovém půdorysu s izolovaným základem je přístupný ve svažitém terénu třemi schodišťovými stupni. Hladká fasáda je členěna mělkými lizénovými pravoúhlými poli. V průčelí se lizénový rám v horním překladu segmentově vypíná. Přední i zadní plocha stavby je prolomena menší pravoúhlou nikou segmentově zaklenutou, uvnitř pravoúhlou a uzavřenou prosklenou dvoukřídlou výplní v dřevěném rámu. Fasáda je zakončena profilovanou mírně vyloženou římsou na čelní straně segmentově vyklenutou, nad níž se zvedá tvarovaný štítový nástavec, zakončený profilací římsy a trojúhleným štítem. V ploše štítu je prolomena pravoúhlá nika segmentového překladu. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, v závěru zvalbenou. rozměry: cca 1,5 . 1,5 m, výška cca 3,5 - 4 m materiál: cihlové zdivo, omítka, krytina - pálená taška