městský dům

Řadový pozdně empírový dům z 30. let 19. století, stojící na místě středověkého šenkovního domu, z něhož se dochovaly sklepy (v jádru zřejmě gotické) a částečně obvodové zdivo přízemí z nejstarší zděné stavební etapy, tj. z druhé poloviny 16. století. Část zdiva přízemí i patra je barokní. Dům je dvoupodlažní s atikovým patrem, které kryje polovalbovou střechu s hřebenem kolmým k průčelí. Průčelí je čtyřosé, horizontálně členěné kordónovými a průběžnými parapetními římsami. V celé ploše přízemí byly původně slepé arkády, v nichž byly vloženy jednotlivé okenní a dveřní otvory. Později byl v levé straně průčelí prolomen dřevěný výkladec a vchod do prodejny orámovaný šambránou s přímou nadpražní římsou. Plochu prvního patra rytmizují pravoúhlá vpadlá pole, do nichž jsou vložena okna s přímými nadokenními římsami. V atikovém patře byly po vytvoření obytného podkroví původní okenní otvory přezděny a dnes zasahují do linie parapetu. Dvorní fasáda je čtyřosá, završuje ji štít s podlomením.