městský dům

Řadový pozdně empírový dům z 30. let 19. století vybudovaný na místě staršího šenkovního domu, patrně se zachováním části zdiva sklepů a obvodového zdiva přízemí. Dům je dvoupodlažní s atikovým patrem, které kryje sedlovou střechu s hřebenem kolmým k ulici. Jako střešní krytina je použita skládaná vláknocementová šablona antracitové barevnosti. Průčelí je čtyřosé, horizontálně členěné kordonovou římsou a průběžnou parapetní římsou pod okny atiky. V přízemí je profilovaná nadokenní římsa, která nad jednotlivými okenními a dveřními otvory půlkruhově vybíhá a vytváří arkády, do nichž jsou vloženy suprafenestry ve tvaru polovin empírových sluncových rozet. Okna jsou pravoúhlá, dřevěná kastlová, v druhé ose zleva je vchod s novějšími dvoukřídlými dveřmi s půlkruhovým nadsvětlíkem. Okna v patrech jsou vložena do vpadlých polí, nahoře půlkruhově vypnutých, okna jsou dřevěná kastlová, bílá. Krajní okna v atice jsou slepá.