městský dům

Městský řadový pozdně empírový dům z 30. let 19. století, stojící na místě staršího šenkovního domu, z něhož se pravděpodobně zachovala část zdiva sklepů a přízemí. Dům je dvoupodlažní s atikovým patrem, které kryje sedlovou střechu s hřebenem kolmým k ulici. Střešní krytina je plechová. Tříosé průčelí horizontálně člení kordónové římsy a ukončuje korunní kladí. V přízemí byla původně pásová bosáž, dnes je parter opatřen hladkou omítkou. V levé krajní ose je kamenný portál s půlkruhovou archivoltou nesenou pilířky s kanelovanými hlavicemi. Ve vrcholu archivolty je klenák s rozetou. Pravoúhlá okna v patře rámují ploché šambrány a přímé nadokenní římsy na konzolách. V plochách suprafenester jsou šátkové girlandy. Okenní výplně jsou dřevěné, členěné do tvaru latinského kříže s poutcem. Na pravé straně domu ustupuje uliční čára a Kostelní ulice se rozšiřuje, takže zůstává odkryta jedna okenní osa boční fasády, členěná obdobně jako průčelí. Barevnost fasády je dvoubarevná, parter je v šedé barevnosti a patro ve světle růžové, štukové prvky jsou bílé. Místnosti přízemí jsou zaklenuty valeně s výsečemi. V chodbě jsou plackové klenby na pasech. Patro je plochostropé. Jedná se o intaktně dochovanou kulturní památku, která je nedílnou součástí historického jádra města a dokládá stavební vývoj městského celku.