brána usedlosti čp. 6

Brána s brankou náležející bývalé zemědělská usedlosti stojí na východní straně návsi. Brána je dvouosá, asymetricky komponovaná, obrácená čelem k západu. Zděná je pravděpodobně z pískovcových kvádrů, omítaných novodobou vápennou omítkou. Nečleněná hladká omítka je šedá, pouze šambrány a spodní část zdiva jsou olíčeny bíle. Výškově odstupněná brána se skládá z širokého vjezdu na pravé straně a z nižší úzké vchodové branky vlevo. Oba otvory jsou klenuté stlačenými oblouky. Korunu zdiva kryje pultová stříška s taškami. Vrata i branku uzavírají novodobá křídla, složená dole ze svisle kladených prken a v horní části z hrotitě ukončených latí. K bráně přiléhají z obou stran úseky ohradní zdi, vysoké cca 140 cm, zděné z pískovcových kvádrů, omítané hrubou vápennou omítkou a nahoře krytou šikmo kladenými kamennými deskami.