kaple Panny Marie Lurdské

Kaple s přísným novorománským členěním (vycházejícím z pozdně románského tvarosloví) stojí na S okraji hřbitova. Jedná se o drobnou čtyřbokou stavbu se sedlovou střechou krytou taškami, na bočních průčelích s drobnými operáčky. Stavba se směrem ke kostelu obrací hlavním, architektonicky členěným průčelím s půlkruhově zaklenutým portálem se sloupky (s ionskými patkami a antikizujícími hlavicemi) v jediném ústupku. Archivolta portálu je zdobena perlovcem, pletencem a "diamantováním". V hladkém tympanonu portálu je nápis: ORODUJ ZA NÁS/ NEPOSKVRNĚNÁ/ PANNO MARÍA! Štít je v podřímsí (profilovaná římsa), zdoben zubořezem a obloučkovým vlysem. Ve vrcholu štítu je osazen kamenný kříž s jetelově ukončenými rameny.