kostel sv. Martina

Nevelká orientovaná jednolodní stavba s pětibokým presbytářem a s hranolovou věží v západním průčelí a nevelkou jižní předsíní. Střecha sedlová, nad presbytářem a předsíní valbová, na věži jehlancová, nepůvodní krytina eternitová, na věži plech. Kněžiště má čtyři opěrné pilíře s okoseným soklem, jednou odstupněné a vrcholící kombinací pultu a stříšky, hrotitá okna. Rohy lodi jsou armovány. Fasády postrádají plastické a barevné členění, hladké omítky se zbytky bílení. Blíže jihovýchodního nároží pod opadanou omítkou lomové zdivo s výraznými, silně podřezávanými románskými spárami. Okna lodi mají stlačené záklenky. Předsíň kryje románský jižní portál lodi, pravoúhlý s prostě vyžlabenými rohy a nad břevnem s půlkruhovým tympanonem s vpadlou plochou. Věž s úzkými půlkruhově zaklenutými okny je nahoře nadezděná, loď má východní štít.