kostel sv. Kateřiny

Nynější kostel neorientovaný, s neogotickou lodí, obdélný, s pravoúhlou odsazenou předsíní a polygonálním presbytářem. Původní středověký presbytář ponechán jako východní kaple. Na rozích gotického kněžiště diagonální opěráky 1,1 m široké s ústupkem, východní štít s kamenným křížem ve vrcholu. Stěny hladce omítnuty, střecha bývala šindelová, nyní šablony (eternit). Na západě hranolová věž o straně 5,25 m, třípatrová se střílnovitými okénky, zvonové patro s podsebitím, střecha stanová s námětky, krytina původně šindel, nyní červeně natíraný plech. Kněžiště o vnitřních rozměrech 6,4 x 5 m je zaklenuto křížovou klenbou s žebry těžkého klínového profilu, ve východní stěně hrotité okno se zbytky kružby. Loď o rozměrech 6,85 x 8,8 m má plochý trámový strop.