měšťanský dům

Dům obdélného půdorysu, kratší stranou do ulice, střecha do průčelí zvalbená, sedlová. Průčelí trojosé. Podloubí do ulice otevřeno třemi oblouky podepřenými v dolní části pískovcovými profilovanými pilířky. Základna pilířků profilovaná, nahoře ustupující. Pilířky do průčelí rovněž profilované, se zaoblenými rohy. Na čelní straně vystouplý náběh do voluty zatočené dovnitř. Voluty vyžlabené, v náběhu do závitu ve střední části vystouplý široký pás v ploše horní části voluty, tvořený vpadlou plochou s vystouplým střapcem. Římsa pilířků v horní části bohatě profilovaná, předstupující. Vpadlé plochy po stranách pilířků dekorovány dvojitými vystouplými střapci. Výška pilířků 155 cm. Tři oblouky mezi pillířky profilované s klenáky ve štuku. Nad oblouky loubí profilovaná pásová římsa, zčásti oplechovaná. Pod pásovou římsou plochá rustika vyznačená jen zářezem. Na pásové římse 3 osy vyznačené vystouplými plochými toskánskými pilastry pod páskem s dekorativními střapci. Nad dvojitými profilovanými hlavicemi pilastrů jsou tyto protaženy pod korunní římsu, pod níž jsou zakončeny profilovanými hlavicemi. Korunní římsa dvoustupňová, ve střední ose předsazená. Nad korunní římsou plná atika ve střední ose s trojúhelníkovým štítem, předsazeným římse atiky. Římsa tvoří za štítem ustouplý trojúhelník. Po stranách štítu oválné otvory na šířku. V ploše trojúhelníkového štítu motiv Božího oka. Atika má vlevo a vpravo střední osy dvojici plochých pilastrů zakončených profilovanými hlavicemi. V prvním poschodí 3 osy a v každé dvojice oken na výšku. Okna zapuštěná, dřevěná, čtyřtabulová. Šambrány profilované, parapety pod okny profilované a oplechované. Nad každým z oken výrazná profilovaná konvex-konkávní římsa, po stranách a nahoře zaoblená, ve střední ose nadokenní římsa nahoře se špicí. Podloubí plochostropé, na zemi pískovcové dlaždice 31x31 cm. V podloubí 3 vstupní otvory. Pravý vede do prostory zaklenuté valeně s lunetami o třech polích, ve středním poli křížově sklenutých. Průjezd v centrální ose sklenutý valeně s lunetovými výsečemi. V průjezdu první vstup vpravo do sklepení má plechové dveře s kříženými kovovými pásy; dveře dvoukřídlé v kamenném pravoúhlém profilovaném ostění s páskem při okraji a s ušima. Druhý vstup, vedoucí na klasicistní schodiště, je segmentový, s novodobou mříží.