měšťanský dům

Jednopatrový měšťanský dům na protáhlé středověké parcele, východním průčelím obrácený do náměstí. Přízemí otevřeno loubím o třech obloucích. Pilíře nesoucí loubí mají pískovcové sokly, profilované, na vnitřních stranách s motivy zrcadel s vybranými rohy, na stranách čelních s volutami, na nichž spočívají masky lvích hlav. Všechny čtyři hlavy v provedení mírně odlišné; nejodlišněji pojatá je hlava krajní čelně vpravo. Průčelí členěno čtyřmi mělkými pilastry, přetnutými profilovanou patrovou římsou a zakončenými pod římsou korunní jednoduše geometricky profilovanými hlavicemi. Korunní římsa široká, bohatě profilovaná, nahoře oplechovaná. Atika se sestává ze tří os. Levou a pravou osu tvoří balustráda z hranatých kuželek (po 9 kusech, pravá kuželka čelně pravé osy, původně desátá, chybí), při krajích fasády zakončená pilířky s motivy vertikálních zrcadel s vybranými rohy; na obou pilířích spočívají kamenné vázy. Střední osu představuje úsek plné atiky, zdobené dvěma zrcadly horizontálně položenými, s vybranými rohy a pásky. Na tomto úseku spočívá štít lemovaný konkávně vybranými volutami a zakončený vázou stejného charakteru jako výše popsané. Ve štítu je nika s podživostní kamennou soškou sv. Jana Nepomuckého, přes levé rámě držícího kovaný krucifix. Oken celkem pět, ve střední ose jedno, v obou bočních po dvou sdružených. Okna s profilovanou podokenní římsou a profilovanými šambránami. Nadokenní římsy nad sdruženými okny zalamované se zaoblenou vrcholnicí, římsa nad středovým oknem zalamovaná a se špicí. Okna dvoukřídlá, dělená ve tvaru latinského kříže. Podloubí bez klenby, plochostropé. V přízemí celkem tři úzké na hloubku obdélné prostory, sloužící dnes komerčním účelům, otevřené výkladci. Místnost čelně vlevo plochostropá, místnosti střední a pravá klenuty valeně s lunetami.