socha sv. Josefa s Ježíškem

Barokní sousoší sv. Josefa s Ježíškem se nachází poblíž mostku přes potok u křižovatky silnic ve směru na Pecku a vrch Zvičinu. Sousoší je orientováno k západní straně ve svahu. Před pilířem dvoustupňové segmentové schody o 2 ks o rozměru 156 (152) x 55 cm, sokl s pilířem kónického tvaru, v čelní straně a na bocích vydutý, vzadu vyklenutý o výšce 165 cm. Pilíř je zakončen přesahující římsou s obdobnou profilací jako tvar pilíře o tloušťce 21 cm. Na bocích pilíře zrcadla s květinovými závěsy, festony, o délce 70 cm. V čelním pohledu nápis: Bitte /fur uns/ hl. Joseph/, vzadu nápis: Renoviert 1905. Na nízkém plintu sousoší sv. Josefa s Ježíškem, socha sv. Josefa zobrazena v kontrapostu, s nakročenou pravou nohou, levou ruku má světec položenou na prsou, pravou rukou vede malého Ježíška. Horní polovina těla sv. Josefa esovitě vytočená. Socha Ježíška o velikosti 90 cm, postava sv. Josefa v mírně nadživotní velikosti 190 cm. Materiálem světlý pískovec. Okolo sochy čtyři pískovcové pilířky (pozůstatky oplocení) o výšce 70 cm.