socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha postavena na třícípém, složitém podstavci, pilířku, na třech schůdcích opisujících tvar podstavce. Barokní ořímsování podstavce začíná nad soklem ustupující deskou, oblounem, výžlabkem a nahoře pilíře pod vzestupnou římsou je pásek z oblounu a římsa- stoupající sima, deska, pásek, obloun. Nahoře podstavce, pilířku, je sokl sochy šestihranný a na jeho vrcholu pásek z tenkého oblounu. Římsa podstavce zdola- pásek, deska, pásek, obloun a podbrádka. Socha má šestihranný plintus, stejně jako podstavec. Socha sv. Jana Nepomuckého je v dramatickém pohybu, pravou rukou se opírá o pultek s knihou a v levé ruce drží zvednutý krucifix (který dnes chybí). Nad hlavou světce je svatozář se šesticípými pozlacenými hvězdami. Na každé straně třícípého podstavce byli původně andílci, zachován andílek na čelní straně sochy směrem k potoku, faře a západu. Na jižní straně podstavce je malý kovový štítek s nápisem a signaturou. Text: "Restaurováno v r. 1998 firmou Kašpar, obnovy a restaurování. Souvrať 122, 544 75 Mostek".