socha Panny Marie Immaculaty na podstavě

Podstavec se sochou P. Marie Immaculaty stojí ve směru na osadu Přibyslav, za závodem Velveta, po pravé straně na rozcestí místních komunikací. Základový sokl, který tvoří základový stupeň, je čtvercového půdorysu. Na něm je umístěn nízký soklík s přesahem (oblounovou římsou po obvodu). Hranolový dřík zdoben vpadlými zrcadly, v čelní straně s reliéfem ukřižovaného Krista. Tělo je završeno přesahující profilovanou římsou. Spodní soklík umístěný na římse, na něm konkávní plintus ukončený mírně přesahující římsou. Socha Panny Marie Immaculaty esovitě prohnutá, stojící na zemském globu obtočeném hadem, ruce sepjaté před tělem. Hlava P. Marie je natočena k levému rameni. Materiálem pískovec, socha v životní velikosti.