socha sv. Václava na podstavě

Volně stojící při silnici mezi zahradami. Materiál - jemnozrnný pískovec; barva kamene písková, zlatá polychromie. Obdélníkový půdorys soklu 0,7 x 0,5, čtvercový půdorys dříku 0,4 x 0,4. Tři stupně schodů. Barokní socha na jednodušším podstavci. Podstavec tvoří jednoduchý kvádr soklu a čtvercový hranolovitý dřík bez ozdob, na němž je na čelní straně nápis. Dřík je zakončen jednoduše profilovanou římsou, na které na nízkém podstavci spočívá socha v životní velikosti. Socha sv. Václava - postava stojí na levé noze, pravá je vykročena. Světec je zobrazen v bohatě řaseném královském šatě, přes nějž má přehozen plášť. Pravá ruka drží kopí s praporem, levá ruka spočívá na prsou, na hlavě se svatováclavskou korunou.