vodárna

Kamenná budova z opracovaných kvádrů, tříosá, 1. osa jednopatrová, v přízemí vchod se segmentově zaklenutou římsou a s prosklenými dveřmi, kordonová římsa, nad ní okno, na nároží pilastry, nad korunní římsou dřevěný štít z prken s lištami a vysunutými trámy. Na vrcholu štítu plechový kohout. Napravo přízemní dvouosá část domu, okno mnohotabulkové, vedle dveře. Nad hlavním vchodem deska s nápisem: "Zde se narodil spisovatel/ Eduard Štorch/ dne 10. dubna 1878". Levý bok má dvě okenní osy s dřevěným krytým schodištěm do 1. patra. Pravý bok se zazděným otvorem, okenní osou a dřevěným přístavkem, v 1. patře dvě okenní osy. Zadní průčelí- jedna okenní osa, na nárožích pilastry, stejný dřevěný štít jako na hlavním průčelí. Střechy sedlové, vlnitý eternit a plechové šablony.