socha sv. Jana Nepomuckého

V centru obce na izolovaném základě umístěna na výškově odstupňovaném soklu socha sv. Jana Nepomuckého. Na nízké patce soklu v přední části ukotveno litinové rameno původně s lucernou. Ve střední částo soklu plochá pravoúhlá ve spodní části s konkávním prohnutím okraje. V ploše na přední straně soklu osazena obdélná černá mramorová deska se sekaným majuskulním textem ve znění: OCHRÁNCE NÁŠ SVATÝ/ OCHRAŇUJ VLAST/ NAŠI MILOU/ PŘIMLOUVEJ SE/ ZA SVUJ NÁROD ČESKÝ. Postraní pole jsou zdobena poly, vymezenými sekanými lineárními rámci s vyklenutou spodní lištou do středu pole. Sokl je završen vyloženou profilovanou korunní římsou, nad níž je na nízké profilované podnoži umístěna socha světce. Jan Nepomucký je pojat v ustáleném ikonografickém schematu jako kanovník v trojdílném oděvu s biretem na hlavě,přidržující levou rukou kříž s korpusem Krista a pravou symbol mučednické smrti palmovou ratolest. Hlava je v mírném předklonu s orientací k levému rameni pohledově vázána na tělo Krista. Socha je v celém povrchu polychromovaná v odstínech černé, bílé a okrové na korpusu Krista. Na hlavě je umístěna kovová hvězdná svatozář, v kovu je pak provedena i palmová ratolest. rozměry: cca 1,2 m, výška 3,5 - 4m