socha sv. Víta

Pískovcová socha sv. Víta se nachází v J rohu areálu, při schodišti, vedoucímu ke kostelu. Na protějším pilíři, vytvářejícím společně se sochou vstup ke kostelu chybí ozdoba. Základnu díla tvoří podstavec, složený z několika tesaných kvádrů. Na něm spočívá hranolový sokl, zakončený oblounem s výžlabkem. Hranolový podstavec sochy je v dolní části rošířen a plochy jeho stěn jsou členěny rytými obdélnými zrcadly s vykrajovanými rohy. Podstavec je završen římsovou hlavicí rovněž s vykrajovanými rohy. Na něm stojí socha světce v kontrapostní pozici, s váhou těla, spočívající na levé noze a s pravou nohou pokrčenou v koleni. Světec je oděn ve vlající šat. Za figurou je po levé pohledové straně umístěn kotel (původně se šlehajícími plameny). Socha je bez hlavy, levé ruky a atributů.